Om Månväsen iFokus

Om Månväsen

God kvällens, nattliga vandrare, dagliga vandrare och alla ni som är vakna däremellan. På månväsen hittar ni vampyrerna, varulvarna, älvorna, Näcken, Skogsrået och många andra väsen/företeelser inom folktro, mytologi och ockultism. Jag hoppas att ni ska finna vad ni söker. Sajten riktar sig åt alla som är intresserade av folktro, man behöver inte tro på allt som sägs för att vara medlem, men ingen ska heller behöva känna sig häcklad på grund av att de tror på något.

Finner ni ändå inte vad ni söker så är ni självklart välkomna att ställa frågor och om ni saknar något väsen så säg till mig så ska vi se om det inte går att ordna. Önska gärna artiklar om ett eller flera väsen/företeelser här.

Kanske är det otydligt varför just "Månväsen" istället för "Folktro"? Det är för att månen alltid har spelat en stor roll och sägs påverka människor på alla de sätt. Varulven blir enligt vissa "traditioner" just en varulv under fullmåne, vampyrer har svårt för solljus, det har även älvor faktiskt. De förstenas om solens strålar vidrör dem, för att sedan på natten fortsätta sitt dansande på ängar. Många av folktrons väsen anses vara förknippade med djävulen, natten ansågs som ond, och då även fullmånen. Mytologi har många väsen, Kerberos exempelvis. Fullmånen förknippas också med magi och mystiska företeelser, som ockulta ting.

Jag hälsar er återigen välkomna till Månväsen och hoppas att ni ska trivas här. Glad

Jag som driver sajten:

Pernilla (Skogselva)

 

Värd

Avatar för Skogselva

Medarbetare